Hela Sverige Bakar

Kristina Ahlstr+ÂmI mitten på mars i år (2015) ringer telefonen. Jag är mitt uppe i Sushitillverkning med min dotter och svarar lite irriterat.

”Hej Kristina, det här är Ida på Meter TV”

”Nej tack” säger jag snabbt, innan hon hinner fortsätta, ”jag är inte intresserad av någon TV, jag är nöjd med det jag har”.

”Men vänta Kristina, det gäller Hela Sverige Bakar som du skickat en en deltagaransökan till”.

Det pirrar till.

Vi pratar en stund och snart står det klart att jag redan två dagar senare skall bege mig till Stockholm för en första castingintervjuv. Jag är en av 400 som är utvalda ur en hög av 1000 ansökningar. Mellansonen och dottern sitter i soffan när jag dundrar ut ur rummet med ögonen vidöppna.

”Är det en kyrkoresa du ska på mamma?” skrattar dottern.

Första castingen går bra, en spänd väntan tills det att det ringer och jag får reda på att jag är en av 60 som skall på casting nummer två.

Nu får jag träffa juryn, bjuda dom på ett bakverk. Resan går med flyg.

Nu är det på riktigt, jag träffar sju andra sökande och vi pratar, är nervösa, får träffa juryn och TV 4 gruppen och så ska vi baka, på tid, precis som i programmet. Adrenaliet flödar, med hjälp så roligt det är.

Nu följer en spänd väntan.

Den 23 april får jag ett mail. MeterTV vill ställa en kort fråga till mig och den skall ställas via Skype.

Kära någon, vad betyder detta, vad vill dom veta?

Telefonen ringer, jag är på jobbet, jag stänger in mig på kontoret och får där reda på att jag kommer att vara en av tolv deltagare i Hela Sverige Bakar 2015.

Kramar, grattis, hurra så kul, sms, sms, telefon, telefon, sms, sms, grattis, flera kramar.

Är det sant?

Ja, det är sant och hur det går för mig kan du dels se på Sjuan med start den 10 september 2015, dels kommer jag att blogga om mina upplevelser och om varje avsnitt. Det kan du läsa här på Söndagsfika.se