Chokladbrownies med butternutpumpa

WOW! Termometern makar sig sakta uppåt i temperatur och till helgen säger de att det kan bli upp emot 20 grader här i södra delen av Sverige. Det låter bra härligt. Vi är i stort behov av solsken och värme :-)

Jag måste erkänna att jag ser fram emot den stundande sommaren av många anledningar. En av dessa anledningar är att jag faktiskt minskat en sådär 3 storlekar i kläder, vilket i sin tur betyder att jag kan plocka fram inte så några sommarplagg som länge hängt i garderoben och samlat damm…

Det känns härligt :-)

Det som hjälp mig att gå ner i vikt är Viktväktarnas superprogram FLEX, hur bra som helst!

Jag har bakat en del av deras goda kakrecept och tänkte dela med mig och låta er prova på goda kakor och desserter med lite mindre socker och fett.

Vi vänjer oss snabbt vid smaken av socker och gärna i kombination med fett. Bli därför inte förvånad om du tycker dessa kakor har en liten annorlunda smak, de känns lättare och lite fräschare. Ett smart val 😉

För er som följer ViktVäktarnas program säger jag först och främst GRATTIS! Du hittar Smartpointsvärdet längst ner på varje recept!

Så nu KÖR VI!

Här kommer receptet på en smarrig chokladbrownie med butternutpumpa

IMG_2899

IMG_2900

IMG_2901

Chokladbrownies med butternutpumpa från Viktväktarnas bok FIKA

Förberedelse: 20 minuter
Gräddningstid: 25-30 minuter
Antal: 12

Ingredienser:

  • 300 gram butternutpumpa
  • 100 gram mörk choklad 70%
  • 4 ägg
  • 200 gram strösocker
  • 40 gram kakao
  • 75 gram vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk florsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader
  2. Klä en bakform 20x20 cm med bakplåtspapper
  3. Skär pumpan i små bitar, cirka 2 cm och lägg i en skål. Häll på lite vatten och täck med plastfolie. Tillaga i micro på högsta effekt 10-12 minuter tills den mjuknar. Häll av överskottsvattnet.
  4. Grovhacka chokladen och blanda ner den i den varma pumpan så chokladen smälter. Mixa blandningen med en stavmixer. Ställ åt sidan för att svalna.
  5. Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Vänd ner kakao, mjöl, bakpulver och salt,
  6. Vänd ner pumparöran och häll smeten i formen
  7. Grädda i ugn 25-30 minuter, kakan skall vara saftig inuti.
  8. Låt kakan svalna minst en timme i formen. Skär den sedan i 12 bitar och pudra över florsocker.

För oss ViktVäktare innehåller varje bit 7 smartpoints :-)

Inga kommentarer