Sega chokladiga brownies fyllda med salty caramel :-)
Har du som jag funderat över vad skillnaden mellan brownie och kladdkaka är?
Jag har plöjt ett antal recept i min iver att finna skillnaden.
Det som skiljer sig åt främst är formen. En brownie serveras i fyrkanter medan kladdkakan är rund.
Sedan är det tillbehören. Ofta ser man nötter i ett brownierecept och någon form av topping, smält choklad eller en frosting. Brownien kan ätas med handen. Kladdkakan äts på tallrik med vispgrädde.
Är det någon som kan tillföra något till min forskning så lämna gärna en kommentar 🙂
Nu har jag i alla fall gjort en härlig seg brownie fylld med bitar av plopp och små chokladbitar. Jag valde salty caramel, men vill du använda en annan smak på ploppen så går det ju naturligtvis bra 🙂
En browniekaka är så lätt att få ihop, bara att röra ihop ingredienserna! Använd inte en för stor form, det är viktigt att det blir lite höjd på kakan så bitarna inte blir för platta 🙂
Jag använde en lite fyrkantig form 20×20 cm, det blev perfekt.
Grädda inte för länge, kakan skall vara lite blöt och kladdig inuti.
Se så gott det ser ut 🙂
Pudra gärna kakan med florsocker och kakao.
Jag hade lite guldströssel på också 😉
Lycka Till!
Kristina<3
Ingredienser:
- 3½ dl strösocker
- 3,75 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 4 ägg
- 2,25 dl neutral olja
- 3 dl chokladknappar
- 4 stycken dubbelplopp salty caramel
- florsocker, kakao
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Klä en liten långpanna med bakplåtspapper 20x20 cm
- Rör ihop alla ingredienser utom chokladknappar och plopp till en slät smet.
- Bred ut hälften av smeten i formen och strö över hälften av chokladknapparna samt ploppen
- Bred ut resten av smeten och strö över de resterande chokladknapparna
- Grädda 20-25 minuter, kakan skall vara lite kladdig inuti.
- Låt den svalna helt innan du skär den i rutor