Muffinssemla, helt ok!
Ja, jag vet vad ni tänker nu. Vad hände med hennes brandtal, det totala försvaret för den traditionella semlan och det suveräna motståndet mot all sorts variation på bakverket?
Jaja, men man kan väl få ändra sig 😉
En muffins med nystött kardemumma, mandelmassa och grädde, det är ju inte så långt ifrån originalet ändå, kan jag tycka.
Jättegott och trevligt!
Smält smör blandat med mjölk, ägg vispat poröst med socker och vetemjöl blandat med bakpulver och kardemumma. Alla dessa godsaker blandas till en härlig smet.
Smeten la jag i kraftiga muffinsformar.
Gräddade och lät muffinsen kallna helt.
Muffinsen gröpte jag ur och blandade med mandelmassa. Sedan vispgrädde på toppen 🙂
Ingredienser:
- 3½ dl vetemjöl
- 2 tsk nystött kardemumma
- 2 tsk bakpulver
- 3 ägg
- 2 ½ dl strösocker
- 100 gram smält smör
- 1 dl mjölk
- florsocker
- 100 gram mandelmassa
- 2½ dl vispgrädde
- ½ dl varm mjölk
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader
- Smält smöret och blanda med mjölken
- Blanda vetemjöl med bakpulver och kardemumma
- Vispa ägg och strösocker ljust och poröst
- Vänd ner mjölet i äggvispet och blanda ner smör och mjölkblandningen till en jämn smet
- Häll i 12 stabila muffinsformar och grädda 1 10-12 minuter
- Låt dem kallna helt
- Vispa grädden
- Skär ett lock av varje muffins och gröp ur så det blir ett stort hål i muffinsens mitt
- Blanda innehållet med riven mandelmassa och varm mjölk till en smidig smet
- Fyll hålen med fyllningen, klicka på vispgrädde och lägg på locken
- Avsluta med att pudra florsocker över muffinssemlorna