Fyll dina saffransbullar med underbara smaker!

Nu blir det saffransbullar och lussekatter i långa banor!

Härliga dofter sprider sig i alla kök och vi firar Lucia som sprider det goda ljuset där hon skrider fram 🙂

Jag är riktigt konservativ när det gäller lussekatter. Läs gärna mitt inlägg i den frågan HÄR.

Där hittar du även Söndagsfikas bästa recept på saffransdeg.

img_7223

Det receptet har jag använt mig av när jag gjort mina alldeles underbart goda fyllda saffransbullar.

En fin slät välarbetad saffransdeg som får jäsa i det varma köket.

 

IMG_2163

Fyllningarna är två.

Nummer 1 är riven mandelmassa blandad med apelsinskal, och en god fikonmarmelad

IMG_2164   IMG_2165

Nummer 2 är en kraftig vaniljkräm och nystött kardemumma

IMG_2166   IMG_2167

den färdigjästa degen delas och kavlas ut till två rektangulära plattor

IMG_2168

Jag brer på fikornmarmelad och river den goda mandelmassan över. Rullar så ihop plattan till en rulle som skärs i lagom stora bullbitar. Läggs i form.

IMG_2169   IMG_2170

 

IMG_2168

På den andra plattan brer jag ut vaniljkräm och strör nystött kardemumma över. Av detta gör jag snurror

IMG_2171   IMG_2172

Penslas med uppvispat ägg och dekoreras med flagad mandel och pärlsocker

IMG_2173   IMG_2174

Gräddas och njut nu av de fantastiska dofter som sprider sig i köket 🙂

IMG_2175   IMG_2176

IMG_2178

Lycka Till!

Kristina <3

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.