Fyll dina saffransbullar med underbara smaker!
Nu blir det saffransbullar och lussekatter i långa banor!
Härliga dofter sprider sig i alla kök och vi firar Lucia som sprider det goda ljuset där hon skrider fram 🙂
Jag är riktigt konservativ när det gäller lussekatter. Läs gärna mitt inlägg i den frågan HÄR.
Där hittar du även Söndagsfikas bästa recept på saffransdeg.
Det receptet har jag använt mig av när jag gjort mina alldeles underbart goda fyllda saffransbullar.
En fin slät välarbetad saffransdeg som får jäsa i det varma köket.
Fyllningarna är två.
Nummer 1 är riven mandelmassa blandad med apelsinskal, och en god fikonmarmelad
Nummer 2 är en kraftig vaniljkräm och nystött kardemumma
den färdigjästa degen delas och kavlas ut till två rektangulära plattor
Jag brer på fikornmarmelad och river den goda mandelmassan över. Rullar så ihop plattan till en rulle som skärs i lagom stora bullbitar. Läggs i form.
På den andra plattan brer jag ut vaniljkräm och strör nystött kardemumma över. Av detta gör jag snurror
Penslas med uppvispat ägg och dekoreras med flagad mandel och pärlsocker
Gräddas och njut nu av de fantastiska dofter som sprider sig i köket 🙂
Lycka Till!
Kristina <3