Vilken härlig energiboost! En ekologisk linspasta med en krämig avocadosås :-)

Vill du äta en helt vegansk rätt, en krämigt god pasta med härlig smak av basilika. Då hittar du receptet här! Välj den pasta du tycker om, det behöver ju inte vara den dyrare varianten gjord på baljväxter och som i det här fallet bovete och teff. Både bovete, som inte är ett sädesslag utan en växt släkt med rabarber och ängssyra och teff, som är ett sädesslag från Etiopien och Eritrea, är glutenfria.

Det här paketet som jag köpt kostade runt 30:-. Du hittar bra vetebaserad pasta för hälften av den summan.

IMG_1907

Den krämiga såsen har avocado som bas. Här mixar jag alla ingredienser till en krämig smakrik sås.

IMG_1908IMG_1909IMG_1910

Pastan kokas enligt anvisningarna på paketet. De sista minuten kokas djupfrysta ärtor och sparris med.

IMG_1911   IMG_1912

Blanda allt med den krämiga såsen

IMG_1913

Låt det bli varmt och servera med rostade pinjenötter!

IMG_1914IMG_1915IMG_1916

Gott och mums för magen 🙂

Kristina<3

 

Krämig avocadopasta

Förberedelse: 15 minuter
Koktid: 8-10 minuter
Antal: 4 personer

Ingredienser:

  • Pasta valfri 320 gram, salt
  • fryst sparris 250 gram
  • frysta gröna ärtor 2 dl
  • Såsen:
  • 1 mogen avocado
  • 1 kruka basilika
  • ½ citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 1, 5 dl mjölkfri mjölkprodukt typ havre eller sojabaserad
  • 1 dl rostade pinjenötter, basilika till garnering

Gör så här:

  1. Koka pastan enilgt anvisningarna på paketet.
  2. Sista minuten lägger du ner den djupfrysta sparrisen och ärtorna
  3. Häll av vattnet
  4. Mixa alla ingredienser till såsen till en krämig konsistens
  5. Smaka av med salt och eventuellt lite svartpeppar
  6. Blanda ner såsen i pastan och låt allt bli varmt
  7. Servera med rostade pinjenötter och färska basilikablad

Goda smaker!

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.