Snabbt och busenkelt, fyllda äppelbullar med kanel och vanilj

Det blir verkligen inte lika bra, men det blir hembakat 🙂

Att ta en genväg för att kunna bjuda på doftande, nybakade vetebullar är helt ok om tiden inte räcker till. Snabbt och enkelt med färdig bulldeg kan du få klassiska kanel eller kardemummabullar, eller som här, äppelmosfyllda bullar med smak av kanel och vanilj.

Ett paket utkavlad och ihoprullad vetedag kostar inte många kronor, jag betalade 15:–

IMG_1857

Rulla ut degen på mjölad bakbänk och skär den i 6×4 rutor.

Lägg en klick gott äppelmos i mitten på varje ruta.

IMG_1858   IMG_1859

Pudra över malen kanel och vaniljsocker.

IMG_1860

Nyp ihop varje ruta och lägg med skarven nedåt i bullformar.

IMG_1861   IMG_1862

Lät dem jäsa 40 minuter och pensla sedan med uppvispat ägg.

IMG_1863

Grädda i 225 grader cirka 10-12 minuter

IMG_1874

Låt bullarna kallna helt och gör sedan en valfri dekoration med florsockerglasyr. Jag gjorde enkla blommor:-)

IMG_1875IMG_1876IMG_1877

Enkelt är bra!

Lycka Till 🙂

Kristina<3

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.