Röd och orange spaghetti och en Roy Fares i frysen
Tittade precis på väderkartan. Det är superfint höstväder i HELA Sverige utan precis här i Kalmar. Över Kalmar ligger ett litet grått ilsket regntungt molntäcke och skymmer den fina oktobersolen. Blåser gör det också, från norr…
Så vad göra? Ja, baka kan man ju alltid 😉
Jag fortsatte förresten och laga lite mat på mina goda belugalinser. Den här gången gjorde jag en mustig tomatsås med rotfrukter och mycket smak. I med kokta belugalinser. Till det serverade jag sötpotatis och rödbeta i spaghettiform, toppade med lite parmesanost. Överraskande gott faktiskt:-)
Spaghettin köpte jag färdigformad i påse på Coop.
Fint resultat eller hur? 🙂
Sen blev det lite bakning. Kände för något chokladigt och efter lite inspirationsletande föll min blick på Roy Fares, ja hans kaka alltså. En mumsig Brownie med cheesecake swirl. En swirl är en marmorering kan man säga.
Jag började med att röra ihop färskoströran. Ställde den åt sidan och fortsatte med själva browniesmeten.
I en lagom stor bakform la jag ett tillklippt bakplåtspapper, smorde och mjölade.
Jag smälte smöret, hackade chokladen. Hällde det varma smälta smöret över chokladen och rörde tills chokladen var smält. Sockret och äggen vispade jag ihop lite lätt.
Blandade ihop allt till en jämn smet. De torra ingredienserna, vetemjöl, kakao och bakpulver blandade jag ihop och siktade ner i smeten.
En fin och jämn smet som jag hällde i formen.
Sedan lade jag färskostfyllningen i klickar på browniesmeten och rörde försiktigt med skaftet på en sked i fina vågmönster.
Gräddade och lät kakan svalna innan jag skar den i fina rutot.
MUMS vill jag säga 🙂
Nu ligger kakan i frysen 🙂
Ingredienser:
- Cheesecake swirl:
- 300 g färskost
- 1 ägg
- ½ dl strösocker
- Brownie:
- 180 gram smör
- 180 gram mörk choklad
- 1½ dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 3 ägg
- 2½ dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
Gör så här:
- Vispa färskost och strösocker lätt, tillsätt ägget och blanda väl tills den är slät och krämig
- Sätt ugnen på 160 grader
- Smöra och mjöla en bakform med bakplåtspapper i botten
- Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Smält smöret i en kastrull
- Häll det smälta smöret över chokladen och rör om så den smälter
- Vispa ägg och strösocker lätt, blanda i den smälta chokladen
- Sikta de torra ingredienserna och vänd ner det i smeten
- Blanda till en jämn smet som hälls i bakformen
- Klicka eller ringla cheesecakesmeten över browniesmeten och marmorera ut cheesecakesmeten med baksidan på en vanlig sked
- Grädda 30 minuter och låt den svalna helt.