God och kryddig vegetarisk gryta med svarta belugalinser, blomkål och sötpotatis

Solen skiner från en klarblå himmel, vinden är ljummen, termometern visar +19 grader i skuggan och vi skriver den 16 oktober. Det enda som gör mig säker på att det är höst är alla otroligt vackra färger på löven som sakta nu faller till marken.

Idag har jag kokat ihop en god vegogryta med mina favorit linser, linsernas Rolls-Roys, de små svarta belugalinserna, döpta efter den svarta kaviaren från Beluga. Har du inte smakat dem så rekommenderar jag det starkt. Lite dyrare i inköp, men de är värda varenda krona.

IMG_1816   IMG_1817

Till grytan serverade jag en mix av röd quinoa, hirs, bovete och amarant. Riktigt gott 🙂

IMG_1818   IMG_1830

Själva grytan är en tomatbaserad gryta där jag fräste 2 röda hackade lökar, 1 vitlöksklyfta i lite rapsolja och hällde på en tetra med krossade tomater med chilismak. Kryddade med salt, peppar och spiskummin. Grytan fick puttra i cirka 1 timme. Under tiden kokade jag mina belugalinser. När tomatsåsen är klar lägger jag ner ett litet blomkålshuvud i buketter och låter dem koka mjuka, sen vänder jag ner linserna. Hackar ner lite grönkål, och grytan är klar.

IMG_1833

Grytan serveras med frömixen och ugnsstekta sötpotatisskivor.

Mums!

IMG_1834

IMG_1835

IMG_1836

Lycka Till!

Kristina<3

 

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.