Kladdcookies med råg i

Att ha grovt rågmjöl i kakorna hör väl inte till vanligheterna. Men i det här receptet samsas ett riktigt grovt rågmjöl med godaste mörka choklad. Kakorna gräddas så de blir lite kladdiga i mitten. Med flinsalt på toppen blir det en hit! 🙂

IMG_1609   IMG_1610

Jag valde en mörk choklad med 70% kakaoinnehåll, hackade upp chokladen i lite större bitar.

IMG_1611

Jag rörde ihop ägg och socker med en handvisp, smälte smöret och lade ner hälften av den hackade chokladen i smöret så den smälter.

IMG_1612

Vände sedan ner resterande ingredienser i äggsmeten.

IMG_1613   IMG_1614

Låt smeten stå 5 minuter, detta är viktigt så den få rätt konsistens.

IMG_1615

Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Jag gjorde 15 stycken stora, men det går bra att göra mindre också.

På med lite flingsalt och grädda!

IMG_1616   IMG_1617

Kakan skall vara lite kladdig inuti! 🙂

IMG_1619IMG_1622

IMG_1623IMG_1626

Lycka Till!

Kristina <3

Kladdcookies med råg i

Förberedelse: 15 minuter
Gräddningstid: 5-7 minuter
Antal: 12-15 stycken

Ingredienser:

  • 100 gram smör
  • 200 gram mörk choklad 70%
  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Hacka chokladen grovt
  3. Smält smöret och blanda ner hälften av chokladen, spar resten
  4. Vispa ihop socker och ägg för hand
  5. Vänd ner kakao, rågmjöl och chokladsmöret
  6. Vänd ner den sparade hackade chokladen
  7. Låt smeten vila 5 minuter
  8. Klicka up på plåtar och strö på flingsalt
  9. Grädda snabbt 5 minuter för mindre kakor, 7 min för större kakor

Choklad och flingsalt... mums ;-)

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.