En god chokladkladdkaka med ett smarrigt täcke

Att sött och salt är en bra kombination det vet vi från många olika både bak och maträtter. Att salt och choklad är speciellt gott det har vi lärt ost. Lägger vi därtill ost, så blir det en fullträff 🙂

Här kommer en kaka , en perfekt, och väldigt enkel, chokladkladdkaka med ett ostigt täcke. Salta ostbågar inbakade i ljus choklad, mums 🙂

Började med att lägga ett bakplåtspapper i en form cirka 25×20 cm, smorde och mjölade.

IMG_1522

Smöret smälte jag och lät det svalna något. De andra ingredienserna rörde jag ihop.

IMG_1523   IMG_1524

Allt blandades ihop med smöret till en jämn smet som jag hällde i formen.

IMG_1525  IMG_1526

Gräddade till en perfekt krämig konsistens

IMG_1527   IMG_1528

Den ljusa blockchokladen smältes i vattenbad och ostbågarna blandas i.

IMG_1529   IMG_1530

 

IMG_1531

LÄGG INTE UT DEN BILDEN PÅ NÄTET, var dottens bestämda uppmaning om följande bilder. Jag håller med 🙂

IMG_1532   IMG_1533

Men smarrigt värre blev det! Crunchigt och väldigt gott 🙂

IMG_1534IMG_1535

IMG_1536

Lycka Till!

Kristina <3

Kladdkaka med ostbågetäcke

Förberedelse: 15 minuter
Gräddningstid: 20 minuter
Antal: 12 bitar

Ingredienser:

  • Till kladdkakan
  • 150 gram smör
  • 3 ägg
  • 4½ dl strösocker
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Till täcket:
  • 400 gram ljus blockchoklad
  • ½ påse cheeze doodles (à 225 gram)

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader
  2. Smält smöret och låt det svalnan något
  3. Smörj och mjöla en form 20x25 cm, lägg gärna ett bakplåtspapper i botten
  4. Blanda strösocker, ägg, vetemjöl, kakao, salt och vaniljsocker i en bunke och tillsätt det smälta avsvalnade smöret
  5. Rör till en jämn och slät smet och häll den i formen
  6. Grädda kakan till ett krämigt resultat 20-30 minuter
  7. Stjälp upp kakan och låt den svalna
  8. Smält den ljusa chokladen i vattenbad och vänd ner ostbågarna
  9. Täck kakan med ostbågarna och låt chokladen stelna, skär i små bitar :-)

Aj, så gott :-)

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.