Smakrik vegetarisk lasagne med spenat och halloumi

En smakrik lasagne med en liten twist. Pumpakärnorna ger en härligt nötig smak och ett gott crunch.

Koka tomatsåsen och så är det bara att börja varv.

Börja med att hacka gul lök, vitlök och stjälkselleri. Fräs hacket i lite olja tills grönsakerna mjuknat

IMG_1493

Häll på tomatpuré, krossade tomater, timjan, honung, grönsaksbuljong och vatten.  Lät såsen koka minst 30 minuter. Tillsätt spenaten och koka 5 minuter till. Smaka av med salt och peppar.

IMG_1494   IMG_1495

Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumiost. Börja och avsluta med tomtsås.

Avsluta med riven ost och grädda i cirka 20 minuter.

IMG_1496

 

IMG_1497

Smarrigt 🙂

IMG_1519

 

Lasagne med halloumi och spenat

Förberedelse: 15 minuter
Gräddningstid: 30 minuter plus koktid 30 minuter
Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 1 paket färska lasagneplattor
  • 1 gul lök, 200 gram stjälkselleri
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk tomatpuré
  • 400 gram krossade tomater, gärna med chilismak
  • 1 tsk honung
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • 200 gram fryst bladspenat
  • 2 pkt halloumi à 200 gram
  • 1½ dl pumpakärnor
  • 1½ dl riven god ost
  • rapsolja
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Skala och finacka lök, vitlök och stjälkselleri
  3. Fräs hacket i rapsolja tills de är mjuka och glansiga
  4. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan och 4 dl vatten.
  5. Koka på medelvärme utan lock i cirka 30 minuter
  6. Tillsätt spenat och låt koka i ytterligare 5 minuter, smaka av med salt och peppar
  7. Skär halloumin i tunna skivor
  8. Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form.
  9. Börja och sluta med tomatsås. Strö över riven ost.
  10. Ställ in i mitten av ugnen och gräddacirka 20 minuter.
  11. Garnera med färska örter.

Gott med pumpakärnor, ger en knaprig upplevelse och en nötig smak :-)

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.