Vaniljsåskaka med jordgubbar

En enkel kaka som blev väldigt god! Passar bra så här i jordgubbstider, men smeten kan med fördel användas även till äpplen, blåbär eller rabarber. Vaniljsåsen ligger i den här kakan, lite ovanligt, men det blev riktigt bra. Kakan blev lite som en saftig pajdeg 🙂

IMG_0231 IMG_0232

Smälter 100 gram smör tillsammans med 3 dl färdigköpt vaniljsås och 150 gram strösocker, låter kallna och blandar sedan ner de torra ingredienserna, 300 gram vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker.

IMG_0233  IMG_0236

Fina jordgubbar fick jag tag på idag. Delade dem på mitten och la dem på smeten. Grädda 175 grader i 30-40 minuter.

 

IMG_0237 IMG_0238

Lite florsocker på toppen och lättvispad grädde eller mjukrörd vaniljglass med färska jordgubbar till.

Så enkelt, så gott och festligt!

IMG_0239

 

IMG_0241

Några muslibullar hann jag också med idag!

IMG_0230   IMG_0234

 

Mums!

Kristina <3

 

 

2 kommentarer

  • Ammis 5 augusti, 2017 (12:10)

    Hej
    Vaniljsåskakan med jordgubbar ser jättegod ut
    Men jag hittar inte receptet ??
    Skulle bli så tacksam för det
    Tack på förhand

    • Kristina 5 augusti, 2017 (17:18)

      Ja, det skall jag ordna så snart jag bara kan!
      Tack för att du uppmärksammade detta!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.