En ren chokladdröm i enkelt format :-)

En ren chokladdröm, ja vem vill inte smaka på det 🙂

Den här lilla godbiten smakar som konfekt, speciellt om den får ligga i frysen och sedan ätas lite kall med en klick vispgrädde…

Enkel att svänga ihop och toppen att ha på lut i frysen så här i semestertider. Ingredienser som du vanligtvis har hemma, inga krångligheter. Kan bli en tårta om du så önskar, bara att plusa på gräddningstiden till 20 minuter och välja en rund form.

Börjar med att smälta smöret på svag värme

IMG_0125

Vispar ägg och socker pösigt

IMG_0126

Blandar de torra ingredienserna

IMG_0127

Blandar ihop allt till en jämn smet

IMG_0128  IMG_0129

Klicka i små aluiniumformar och grädda. Låt kallna helt

IMG_0130

Gör undertiden fyllningen

IMG_0131

Smält smöret, tillsätt kakao, socker och mjöl. Tillsätt mjölk och grädde och koka tills smeten tjocknar, vilket går fort, så passa noga 🙂

IMG_0132  IMG_0133

Fördela fyllningen på de kallna kakorna och låt kallna helt innan du stoppar dom i frysen!

IMG_0134   IMG_0135

IMG_0137   IMG_0138

Kristina<3

Krämiga kladdmuffins

Förberedelse: 15 minuter
Gräddningstid: 15 minuter
Antal: 14 stycken

Ingredienser:

  • 100 gram smör
  • 2 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 50 gram smör
  • 1½ msk mjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1½ msk kakao
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader
  2. Smält smöret på svag värme
  3. Vispa ägg och socker pösigt
  4. Rör ner det smälta smöret
  5. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner det i smeten
  6. Skeda upp smeten i 14 engångs aluminiumformar, fyll inte på för fullt
  7. Grädda cirka 15 minuter
  8. Låt dem svalna
  9. Till fyllningen smälter du smöret i en kastrull
  10. Tillsätter mjöl, strösocker och kakao och rör med en visp till en jämn smet
  11. Häll i mjölk och grädde och koka upp tills smeten tjocknar, det går ganska fort så pass på!
  12. Fördela smeten på chokladkakorna och låt allt svalna
  13. Förvara dem i frysen och ta fram cirka 20 minuter innan servering

Som stora krämiga praliner, sega och härliga!

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.