Sex stycken oemotståndliga minipajer :-)

Vem tycker inte om en god efterrättspaj? Jag älskar paj och vill gärna äta mycket paj! 🙂 Varför inte göra många små pajer med olika smaker och äta en av varje? Ja, varför inte…

Sagt och gjort, här kan ni följa hur jag gjorde mina minipajer och vilka smaker jag använde mig av. Låt din fantasi flöda och använd gärna just dina favoritrecept och omvandla dem till minipajer.

Jag började med en god, stabil och smältande mördeg.

Ett bra recept som du kan använda i dina pajer och till dina mördegskakor. Vill du läsa mer om mördeg, kan du göra det HÄR.

IMG_0021

En 1-2-3 deg här med,

50 gram strösocker, 100 gram smör, 150 gram vetemjöl och ½ ägg

IMG_0022   IMG_0023

Allt körs i matberedaren till en smidig deg

IMG_0024   IMG_0026

Använder mina små tarteletteformar, som jag smörjer och mjölar

IMG_0028

Degen trycks ut i formarna och jag ställer dem i frysen i minst 60 minuter

IMG_0029

När formarna stått i frysen, gräddar jag dem i 175 grader. Några formar plockar jag ut efter cirka 10 minuter. Det är de formar som skall gräddas igen. Äppel och blåbärspaj, rabarber och passionspaj.

IMG_0031

Formarna som skall fyllas med lemoncurd och vaniljkräm, fortsätter jag grädda i 5-7 minuter till, eller tills de är gyllenbruna.

IMG_0036

Här är det äppelpaj på gång…

IMG_0032IMG_0033

…med lock 😉

IMG_0034

Här är det små klassiska blåbärspajer med galler

IMG_0035

IMG_0037

Rabarberpaj med smuldeg

IMG_0038 IMG_0041

En god passionsfruktskräm blir så småningom en god tarte

IMG_0040

  1. Blåbärspaj med galler. Fyllning är frysta blåbär blandat med lite strösocker och potatismjöl. Gallret är samma deg som botten.

IMG_0043

2.  Rabarberpaj med smul. Fyllningen är rabarberbitar blandade med lite strösocker och potatismjöl. Smuldegen gjorde jag på lite smör, havregryn, sirap, strösocker och vetemjöl.

IMG_0044

3. Citrontarte. Fyllningen är lemoncurd och pajen är sedan spritsad med italiensk maräng som jag bränt med gasolbrännare.

IMG_0047

4. Passionsfrukttarte. Fyllningen har jag gjort av 1 ägg, 3/4 dl strösocker, 1 passionsfrukt, ½ dl grädde, ½ msk vetemjöl, lite vanilj och lite limesaft. Toppad med spritsad vispad grädde och passionsfrukt

IMG_0049

5. Hallonpaj. Tarteskalet är fyllt med vaniljkräm, toppad med färska hallon och napperad med smält rödvinbärsgelé.

IMG_0050

6. Äppelpaj. Fyllning, rårivet äpple med kanel och strösocker. Täckt med ett pajlock.

IMG_0045

Så blev mina minipajer 🙂

 IMG_0052   IMG_0051

IMG_0053

IMG_0059 IMG_0058

Kristina<3

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.