Somrig rulltårtsbakelse med rabarbercurd

En vanlig rulltårta som jag gör på 3 ägg som jag vispar fluffigt med 2 dl strösocker.

Blandar 2 dl vetemjöl med 2 tsk bakpulver, sen blandar jag ihop det med äggvispet och ½ dl mjölk.

Ugnen skall vara varm 225 grader. Jag lägger ett smort bakplåtspapper i långpannan (30×40 cm) och häller smeten däri. Gräddar snabbt 5-7 minuter.

När rulltårtebotten gräddas gör jag iordning lite rosa strösocker som rulltårtan skall rullas i. Det är vanligt strösocker blandat med röd karamellfärg. Jag strör ut det på ett bakplåtspapper och stjälper upp den färdiga rulltårtebotten på sockret. Lägger en fuktig handduk över botten och låter den kallna.

Jag tog min smarriga rabarbercurd som jag gjorde häromdagen som fyllning. Det receptet hittar du HÄR

Annars går det jättebra att fylla rulltårtan med en god sylt.

Rulltårtan fylls när botten är kall och låt den gärna ligga ihoprullad i kylen någon timma-

IMG_8624

Rosa socker 🙂

Skär den sedan i lagom stora bitar och garnera med vispgrädde, jordgubbar och karamelligt strössel.

 

IMG_8625

IMG_8630   IMG_8634

IMG_8636

IMG_8633

Njut av sol och värme!

Kristina<3

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.