Snabb, god och enkel rabarberkaka

En enkel och väldigt god rabarberkaka som du snabbt slänger ihop.

Massor med hyvlat smör… mums 🙂

IMG_8640

Smöret läggs ovanpå kakan tillsammans med pärlsocker

IMG_8641

Det blir inte sämre gott med lite vaniljkräm eller vaniljglass 😉

IMG_8648

IMG_8649

IMG_8650

IMG_8651

Rabarberkaka

Förberedelse: 10 minuter
Gräddningstid: 30 minuter
Antal: 1 kaka, 6-8 personer

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 5 dl rabarber i små bitar
  • 50 gram smör i tunna skivor
  • Pärlsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader och smörj och mjöla en rund sockerkaksform
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker
  3. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner det i äggsmeten
  4. Häll smeten i formen och tryck ner rabarberbitarna
  5. Täck kakan med hyvlade smörbitar och strö över pärlsocker
  6. Grädda kakan i 30 minuter

Vaniljgräddsås eller vaniljglass är gott till kakan :-)

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.