Stekta äppelringar doppade i pannkakssmet med kvargglass, sockerfritt!
En god och festlig frukost, dessert eller som mellanmål. Goda äppelringar som är doppade i en pannkakssmet av en amerikansk variant.
Till detta serverar jag en kvargglass. Allt är helt utan vitt socker, det söta står honungen och frukten i glassen för,
Börjar med pannkakssmeten. Jag blandar 4 dl vetemjöl med 1½ tsk bakpulver och en nypa salt.
Vispar ihop detta med 3½ dl mjölk.
Sedan tillsätter jag 3 ägg, lite vaniljextrakt och kanel, blandar allt väl.
Här är två fina gröna smakrika äpplen. Det går åt 3-4 äpplen beroende på storlek.
Jag skalär äpplena och skär dem i ganska tunna skivor. Jag hittade inte min äppelurkärnare men
ett noisettejärn dög alldeles utmärkt 😉
Jag doppade skivorna i pannkakssmeten och stekte dem på medelsvag värme i rikligt med smör.
Det är ganska viktigt att inte ha för hög värme, dels ska bakpulvret hinna verka så de blir pösiga och goda, dels ska äppelskivorna bli mjuka och färdigstekta.
Mums!
Till detta gjorde jag en kvargglass. Jag tog frusna bananer, ananas och mango (det finns färdigfrusna blandningar att köpa),
mixade dessa med naturell kvarg. Jag ringlade sedan rejält med honung över allt!
Smarrigt värre! Uppskattat av alla åldrar 🙂
Lycka Till!
Kristina<3