Key Lime cupkakes

Lime från Keyöarna är speciella små limefrukter som växer på ett stråk av öar utanför Florida. Vill du veta mer om keylime så kan du läsa mitt inlägg HÄR.

I alla fall, jag väljer att kalla de limefrukter vi har här i Sverige för keylime när jag bakar dessa cupcakes bara för att det låter exotiskt!

Det här är egentligen inte ett påskrecept, men jag tycker den gröna färgen i kakan blir jättefin till påsk, så det fick bli en påskkaka 🙂

IMG_8082

Börjar med att sätta mina ljusgröna muffinsformar i muffinsplåten

IMG_8083

River skal av mina limefrukter

IMG_8084IMG_8085IMG_8086

Smör och socker vispas poröst och sedan tillsätter jag creme fraiche, vanilj och limeskal. Äggen vispas i

IMG_8087   IMG_8088

Blandar mjöl och bakpulver

IMG_8089   IMG_8090

Häll i mjölk och limejuice, blanda ner mjölet

IMG_8091

Fyll formarna och grädda

IMG_8092   IMG_8093

Färdiggräddat!

IMG_8094   IMG_8095

Vispa ihop alla ingredienser till limefrosting

IMG_8096  IMG_8097

Spritsa som du vill och garnera efter behag 🙂 Jag har smulat grahamskex över kakorna.

IMG_8098   IMG_8100

PÅSKDEKORERA 🙂

IMG_8102   IMG_8104

GLAD PÅSK!

Kristina <3

 

Keylime cupcakes

Förberedelse: 30 minuter
Gräddningstid: 15-20 minuter
Antal: 12 stycken

Ingredienser:

  • Till smeten:
  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl creme fraiche
  • ½ tsk vaniljextrakt
  • 1½ tsk rivet limeskal
  • 2 ägg
  • 2 3/4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • ½ dl mjölk
  • ½ färskpressad limejuice
  • Till frosting:
  • 60 gram rumsvarmt smör
  • 6 dl florsocker
  • ½ tsk vaniljpulver
  • Rivet skal av 1 lime
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 100 gram Philadephiaost
  • Till garnering: Grahamskex, krossade

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader
  2. Sätt muffinsformar i din muffinsplåt
  3. Riv skalet av 3 limefrukter, cirka 3 tsk ska det bli, till smet och frosting
  4. Vispa smör och strösocker vitt och poröst
  5. Tillsätt creme fraiche, vanilj och limeskal, blanda väl
  6. Tillsätt äggen och vispa in dem väl
  7. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt
  8. Tillsätt mjölk och limejuice i smeten och vänd ner mjölet
  9. Fyll muffinsformarna 3/4 och grädda dem
  10. Låt dem kallna helt innan du spritsar frosting
  11. Blanda all ingredienser till frosting och vispa ihop dem väl, lät frostingen stelna lite i kyla innan du spritsar
  12. Krossa två grahamskex till garnering (Digestivekex)

Garnera med små påskägg och limeklyftor.

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.