Bruna bananers kaka

Har du som jag ibland ett berg av brunfläckiga bananer högst upp i fruktskålen?

Egentligen är ju bananen som godast just när den ser ut så. Söt och god. Men vem förstår det mer än jag? Så bananerna blir liggandes och hamnar tillslut, inte alltför sällan, i den gröna avfallspåsen 🙁

Men, misströsta ej, här kommer lösningen:-)

En kaka som kräver bruna bananer

Försök inte ens baka på gröna bananer , det är mitt bestämda råd, inte ens gula bananer, de skall vara bruna 😉

Försöker du att baka på gröna bananer, så lär du inte göra om det igen, så go for the brown ones!

Det här blir en saftig, söt och god kaka, med en klick vanilj eller chokladgrädde… mums 🙂

IMG_7784

Smält smöret och låt det svalna

IMG_7785

Smörj och bröa en form

IMG_7786  IMG_7787

Vispa ägg och socker vitt och poröst

IMG_7788

Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt. Vispa till en jämn smet

IMG_7789

Mosa bananerna

IMG_7790

Tillsätt bananmos, smält smör och mjölk

IMG_7791  IMG_7792

Rör till jämn smet och häll i formen

IMG_7793

Grädda och njuuuuut! 🙂

IMG_7795

IMG_7796  IMG_7797

Här med vispad grädde och hyvlad mörk choklad

Lycka Till!

Kristina<3

Bruna bananers kaka

Förberedelse: 15 minuter
Gräddningstid: 45 minuter
Antal: 1 kaka

Ingredienser:

  • 100 gram smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker eller 1 dl farinsocker och 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 3-4 mogna bruna bananer
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • smör och ströbröd till formen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret och låt det svalna
  3. Smörj och bröa en form
  4. Vispa ägg och strösocker ljust och poröst, ja använder du farinsocker lär det inte bli så ljust, men du förstår vad jag menar...
  5. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt, Vispa ihop till en jämn smet
  6. Mosa bananerna med en gaffel
  7. Tillsätt bananmos, smält smör, vetemjöl och mjölk
  8. Grädda i 45 minuter eller tills kakan är klar

Servera med vispad grädd smaksatt med vanilj, kakao eller hyvlad blockchoklad :-)

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.