Glass på rödbeta och spenat… och lite jordgubbar :-)

Jag älskar glass, men det går ju inte att äta glass så snart man är sugen på det. Jag har löst det genom att göra glass utan mjölkprodukter och utan vitt socker!

Det fungerar jättebra.

Jag har nu provat två glassar, en rödbetsglass med spenat och en jordgubbsglass.

Helt ok 🙂

IMG_7965  IMG_7964

Rödbetsglassen innehåller:

2 dl kokosmjölk

1 mogen banan

1 skalad rödbeta i bitar

150 g djupfrysta jordgubbar

1 näve färsk babyspenat

lakritspulver

Allt detta mixar jag till glasskonsistens.

IMG_7966

Fungerar även som smoothie

IMG_7967

Fyller mina glassformar och in i frysen

IMG_7970

Helt ok!

IMG_7971  IMG_7972

Jordgubbsglassen består av:

300 gram djupfrysta jordgubbar

1 dl naturella cashewnötter

1 mogen banan

2 msk honung

IMG_7975

Gott, gott 🙂

Dessa recept har jag hämtat ur boken Smarta Sötsaker av Ulrika Hoffer.

 

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.