Vetekringlor, morotsbröd, penséer och en söt liten rundkyrka.

Ja, ungefär så kan jag summera min helg, i en kort mening 🙂

En välbehövlig helg med välbehövlig vila, aktiv vila kanske man kan säga.

För mig är att baka i allra högsta grad vila. Jag rensar mina tankar när jag får sätta händerna i allehanda baktillbehör.

När jag får låta fantasin och kreativiteten flöda, då vilar jag.

Behovet var denna helg stort vad gäller både vetebröd och matbröd. Nu fick det bli enligt devisen ”man tager vad man haver” vilket oftast

blir en mycket spännande tillställning. Vetebröd fick inskränkas till släta bullar, men varför inte göra kringlor, det är gott.

IMG_7939           IMG_7941

Så det fick det bli, två hela plåtar fulla med doftande vetesockerkringlor.

Inte alls svårt att göra. En enkel vetedeg som jag delade i 70 gramsbitar och rullade ut till en cirka 40 cm lång tunn rulle, Den snodde jag sedan ihop till en kringla, dessa jäste gott på plåten och fick sedan en äggdusch och lite pärlsocker på sig innan de åkte in i ugnen för att gräddas. Enkelt men ack så gott 🙂

Ett otroligt snöoväder drabbade oss här på ostkusten under hela lördagen,  så många uteaktiviteter blev det följaktligen inte förutom en promenad.

Söndagen bjöd på strålande solsken vilket var välkommet.

En härlig tur till Voxtorps kyrka, som är en liten gullig rundkyrka från 1200-talet, en av åtta kvarvarande rundkyrkor i Sverige,

IMG_7943      IMG_7944

Toppenpredikan med vår favoritpräst här i Södermöre, pastor Ove 😉

Vi tog en lång promenad i de fina omgivningarna och drog sedan hem för lite kyrkkaffe.

IMG_7947  IMG_7948

Eftermiddagen var solig och varm, så inköpta penséer fick komma i jorden. De är så otroligt tacksamma att ha och göra med dessa små blommor. Finns i de mest fantastiska färger, tål kyla och står långt in på försommaren.

IMG_7949    IMG_7951

IMG_7952

Jordgubbarna är på G, mums 🙂

Sen blev det då lite matbrödsbullar också.

5 dl vatten, 1 pkt jäst, lite sirap, matolja och salt, det blev degvätskan.

Sen rev jag ner en stor morot hällde på 1 dl musli och 1 dl solroskärnor.

Arbetade sedan i rågsikt, dinkel fullkorn och lite vetemjöl, ”man tager vad man haver” som sagt var,

IMG_7953

En kraftfull dag!!

IMG_7954   IMG_7955

Delade degen i 15 lika stora delar som jag kavlade ut till brödkakor, Dessa fick jäsa ett tag och sedan gräddade jag dem 🙂

IMG_7956   IMG_7957

Sämre brödbullar har man sett…

Hoppas ni får en härlig vecka, nästa vecka 🙂

Kristina<3

 

 

 

 

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.