Kikärt och morotsburgare, god vegorätt!

Här har jag gjort en riktigt god vegoburgare.

Med havregryn i smeten blev de riktigt saftiga och ”lätta”.

Receptet är enkelt och gillar du inte kikärtor, så kan du lätt byta ut dem mot andra baljväxter. Linser, bönor etc.

Tänk bara på att de skall vara kokta 🙂

IMG_7860  IMG_7861

Kikärtor och råa morötter i bitar mixar jag i matberedaren

 

IMG_7862  IMG_7863

Tillsätter röd lök och vitlök, mixar

IMG_7864  IMG_7865

Sen är det dags för havregryn och ägg, kryddor och olivolja

IMG_7866

Smakar av och smaksätter med lite citronsaft

IMG_7870

Formar sex stycken härliga biffar

IMG_7871

Som jag steker gyllenbruna i olja

IMG_7873  IMG_7874

Köpte ett gott hamburgerbröd som jag rostade

IMG_7872  IMG_7875

Sen var det bara att bygga sin burgare med goda valfria tillbehör 🙂

Gärna hemgjora sötpotatispommes till. HÄR finns ett recept på det.

IMG_7881  IMG_7882

IMG_7883  IMG_7884

Åhh, så smarrigt 🙂

 

Recepttitel

Förberedelse: 15 minuter
Gräddningstid: 10 minuter
Antal: 6 stycken

Ingredienser:

  • 1 burk kokta kikärtor
  • 3½ dl havregryn
  • 2 stora morötter
  • 1 stor röd lök, 1 vitlöksklyfta
  • 2 ägg
  • salt och peppar
  • 2 tsk olivolja
  • citron

Gör så här:

  1. Blanda kikärtor, morot i bitar, lök och vitlök i matberedaren och mixa.
  2. Tillsätt havregryn och ägg, mixa.
  3. Smaka av med salt och peppar
  4. Tillsätt olivolja och saft av en halv citron
  5. Forma 6 stycken biffar och stek dem i olja gyllenbruna
  6. Rosta goda hamburgerbröd och servera med goda tillbehör

Gott med mogen avocado och ajvar relish :-)

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.