Små möra hallonpajer gratinerade med vit choklad

Hallon och vit choklad är en riktigt bra kombination. När dessutom smöret i pajdegen är brynt, då blir smakerna gudomliga 🙂

Jag har gjort små minipajer i engångs aluminiumformar, men det går naturligtvis bra att använda vilken eller vilka former du vill!

 

IMG_7751

Jag smälter smöret och låter det få en ljusbrun färg.

IMG_7752

Blandar i vetemjöl, socker, bakpulver och salt. Låter degen svalna.

IMG_7753  IMG_7755

Degen trycks ut i de formar som du vill ha, sen låter jag dessa stå kallt i cirka 30 minuter.

IMG_7756

Jag gräddar dem i 200 grader cirka 10 minuter

IMG_7757

Frysta hallon blandas med potatismjöl och strösocker

IMG_7758

Hackar den vita chokladen

IMG_7759  IMG_7760

Formarna fylls med hallon, vit choklad och mandel strös över

IMG_7761

Gräddas cirka 15 minuter

IMG_7762  IMG_7763

Smarrigt! Här fint upplagda på en bricka med motiv av Josef Frank

IMG_7764

 

IMG_7765 IMG_7766

Serveras gärna med vispad grädde eller glass, vaniljsmak!

 

 

 

Små hallonpajer gratinerade med vit choklad

Förberedelse: 15 minuter plus 30 min i kyla
Gräddningstid: 10-15 minuter
Antal: 16 minipajer

Ingredienser:

  • Till pajdegen:
  • 125 gram smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 200 gram frysta hallon
  • ½ dl strösocker
  • 3/4 msk potatismjöl
  • 100 gram vit choklad
  • 25 gram mandelspån
  • Till servering:
  • Vispgrädde eller glass, vaniljsmak

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader
  2. Smält smöret i en kastrull och låt det få en fin ljusbrun färg, brynt
  3. Ta kastrullen av värmen och blanda i mjöl, strösocker, bakpulver och salt
  4. Låt degen svalna
  5. Tryck ut degen i 16 små portionsformar, och ställ dem kallt i 30 minuter.
  6. Förgrädda pajskalen i cirka 10 minuter
  7. Blanda de frysta hallonen med strösocker och potatismjöl. Grovhacka den vita chokladen
  8. Fördela hallonen i pajskalen och strö över choklad och mandelspån
  9. Grädda pajerna mitt i ugnen cirka 15 minuter

Serveras med grädde eller glass, gärna med vanilj!

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.