Emma från Gustavsberg presenterar ett riktigt gott chokladbröd :-)

År 1971 ritade Paul Hoff denna underbara dekor för Gustavsberg, Han kallade den för Emma 🙂

En vacker tallrik i brunt, med en underbar blomsterdekor.

Servisen finns även i grönt.

Den tillverkades av Gustavsbergs porslinsfabrik frän 1971 till 1977.

Jag är väldigt förtjust i den här tallriken, och vill inte förta de fina blommorna med ett bakverk som tar över.

Så det fick bli en god skuren chokladkaka, ett chokladbröd.

Den här varianten av chokladbröd blir lite tjockare en ett konventionellt chokladbröd.

Riktigt smarrig, som en liten kladdkaka i småkakeformat 🙂

 

IMG_7633   IMG_7634

Degen är otroligt enkel, bara att röra ihop och baka ut, inga vilotider behövs.

IMG_7579   IMG_7580

Använd mörk sirap, det blir bäst

IMG_7581

Använd gärna våg när du delar upp degen, det blir enklast och snyggast

IMG_7582

Tre längder blir lagom, plåtlånga

IMG_7589   IMG_7590

Jag hittade några chokladhjärtan i skåpet, de fick pryda mina chokladbröd

IMG_7626  IMG_7632

Titta så vackert!

IMG_7630  IMG_7631

och gott! 🙂

Lycka till med baket!

Kristina

 

Chokladbröd eller kakaosnitt

Förberedelse: 10 minuter
Gräddningstid: 10-15 minuter
Antal: 20-25 stycken

Ingredienser:

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 gram rumsvarmt smör
  • 2 msk kakao
  • 2 msk mörk sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3/4 dl strösocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Blanda alla ingredienser i en bunke
  3. Degen blir fast men ändå smidig
  4. Dela degen i tre lika stora delar och forma dem till längder
  5. Lägg längderna på en plåt och grädda 10-15 minuter
  6. Skär längderna i sneda bitar

Liten kladdkaka :-)

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.