Årets ischoklad, här är smakerna

Nu är det hög tid att börja tillverka julgodis.

Söndagsfika går ut lite lugnt med ischoklad och jag presenterar här årets smaker.

Förra året fick polkagris, salt lakrits och rostade salta mandlar göra vit, ljus och mörk choklad sällskap.

Det receptet hittar du HÄR

Ischoklad är lätt och snabbt att tillverka och brukar vara ett populärt inslag på godisbordet.

Årets smaker är…

img_7262

Vit choklad med blåbär

Ljus choklad med honungskanderade jordnötter

Mörk choklad med Marianne

img_7267

Receptet är superenkelt

1 del choklad (tex. 100 gram)

1/2 del kokosfett (tex. 50 gram)

1/4 del godis, nötter eller torkad frukt (tex. 25 gram)

Choklad och kokosfett smältes i vattenbad

img_7263

Godiset, nötterna mortlas till fina smulor

img_7264  img_7265

Godiset/nötterna läggs i botten på ischokladformar

img_7269

Sen häller jag på chokladen och låter den stelna i kylskåp.

Sedan garnerar jag med lite godis/nötter på toppen.

img_7270

Så här är de, årets ischokladsmaker!

img_7271

Vit choklad med blåbärskarameller

img_7272

Ljus choklad med honungskanderade jordnötter

img_7273

Mörk choklad med Marianne karameller

img_7275

Gott!

 

 

Ischoklad

Förberedelse: 15 minuter
Gräddningstid: ingen gräddningstid
Antal: cirka 40 stycken

Ingredienser:

  • 200 gram valfri choklad
  • 100 gram kokosfett
  • 50 gram godis, frukt eller nötter av valfri sort
  • ischokladformar

Gör så här:

  1. Smält chokladen över vattenbad
  2. Blanda ner kokosfettet och låt det smälta ner
  3. Krossa eller hacka fint den fyllning du valt
  4. Fyll formarna på botten med ett tunnt lager
  5. Häll på chokladen, ända upp
  6. Låt stelna i kyl
  7. Garnera med lite av fyllningen

2016 års smaker på ischoklad från Söndagsfika :-)

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.