Polka och chokladkakor

Kul att prova en ny kaksort till jul, något man inte gjort innan. Choklad och mint är ju en klassisk kombination, så varför inte förena två sorters choklad med polkagris.

Inte så tokigt 🙂

img_7156  img_7157

Jag börjar med att blanda alla torra ingredienser.

img_7158

Tillsätter sedan rumsvarmt smör i klickar och ägg. Blandar snabbt ihop.

img_7159

img_7160

Rullar degen i rullar cirka 2 cm i diameter, lägger dessa i kylen att stelna i 30 minuter.

img_7161

Krossar några polkagrisar fint.

img_7162

Rullarna skär jag i ½ cm tjocka skivor och gräddar dem

img_7163

Så får de svalna

img_7164

Smälter vit choklad i vattenbad

img_7165

Jag penslar vit choklad på toppen av en halva och doppar i polkagris. Sedan penslar jag vit choklad under och sätter ihop två och två.

img_7166 img_7167

Gott, gott!

Kristina <3

 

Polka och chokladkakaor

Förberedelse: 10 minuter + 30 minuters vila
Gräddningstid: 8-10 minuter
Antal: cirka 30 dubbelkakor

Ingredienser:

  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 1 litet ägg
  • Garnering:
  • 150 gram vit choklad
  • 10-15 polkagrisar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader och blanda all torra ingredienser i en bunke
  2. Tillsätt smöret i klickar och ägget, blanda snabbt ihop till en deg
  3. Rulla degen till 3 rullar cirka 2 cm i diameter, lägg dem kallt 30 minuter
  4. Krossa polkagrisarna till ett fint kross, smält chokladen i vattenbad
  5. Skär rullarna i ½ cm breda skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper
  6. Grädda kakorna och låt dem kallna helt
  7. Bred smält vit choklad på ovansidan av hälften av kakorna och doppa dem i polkagriskross
  8. Bred vit choklad även på undersidan och sätt ihop med en annan kaka så det blir dubbelkakor.

Goda kakor!:-)

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.