Söndagsfikas wienerbröd lookalike, snabbt, lätt och gott!

På nästan ingen tid alls, 20 minuter, har du frasiga, saftiga, söta och mycket goda rutor, väldigt lika små wienerbröd.

Perfekt när man inte alls vill ställa sig och baka, men ändå vill bjuda på nybakat

Se till att du har en rulle färdig kyld smördeg, 1 påse marsankräm, mjölk, lite sylt, florsocker och ett ägg hemma så är succén given:-)

Sätt ugnen på 225 grader

img_7050

Rör till en påse vaniljkräm.

img_7051

Den här smördegen köpte jag, det är bra om det är en rulle och att den är kyld, inte fryst.

img_7052

Rulla ut degplattan och skär den i nio rutor 8×8 cm. Skär den överblivna biten i 9 remsor.

img_7053  img_7054

Lägg rutorna på bakplåtspappersklädd plåt och pensla dem med uppvispat ägg.

Tag remsorna snurra dem och lägg dem som en ring på rutorna.

img_7055  img_7056

Lägg lite sylt och vaniljkräm i mitten och pensla över med uppvispat ägg

img_7058

Grädda och låt svalna på galler

img_7059

Rör ut lite florsocker i vatten till en glasyr och dekorera rutorna

img_7060  img_7065

Färdigt!

Lycka Till

Kristina<3

 

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.