Snabba pepparkaksdelikatesser!

Jag köpte ett paket pepparkaksdeg och lite mandelmassa, tänkte det kunde bli till något snabbt, enkelt och gott.

Och tänk, det blev det!

Pepparkasdoften spred sig över hemmet och vips låg det ett gäng färdigbakade läckra småkakor på bakbordet.

Den sockrigt sega mandelmassan omges av lite knaprig pepparkaka, kan det bli bättre?

img_6961

Jag började med en bit pepparkaksdeg och en lika stor bit mandelmassa. Jag tror jag använde cirka 250 gram av varje, men det är ju valfritt. I slutändan blev det cirka 20 kakor av den här sorten.

img_6962   img_6963

Kavlade ut degen och mandelmassan till två rektanglar cirka 25 x 20 cm.

Jag la mandelmassan ovanpå pepparkaksdegen.

img_6964  img_6965

Sen var det bara att rulla ihop. Jag la rullen ett tag i kylen så den fick vila lite.

img_6966

Under tiden tog jag resten av pepparkaksdegen och rullade den till 20 grams stora bollar.

Mandelmassan blandade jag med rivet apelsinskal och rulladen 10 grams stora bollar av den.

img_6967  img_6968

Jag rullade in mandelmassan i pepparkaksdegen och tryckte till den lite.

img_6969

Flagad mandel på passar bra

img_6970   img_6971

Sen var det bara att grädda i 175 grader cirka 10-15 minuter.

Smarrigt värre 🙂

Rullen skar jag i lagom bitar som också gräddades i 175 grader cirka 10-15 minuter.

img_6972   img_6973

img_6974

De kakorna blev jag riktigt nöjd med!

Prova gärna!

Kristina <3

 

 

4 kommentarer

  • Kicki Löwenham 15 november, 2016 (07:45)

    … men de ser ju alldeles jättegoda ut. Ska prova till första advent.
    Tack för tipset Kristina

    • Kristina 16 november, 2016 (19:56)

      Varsågod Kicki! 🙂

  • Gunnar 6 februari, 2019 (15:58)

    Receptet fanns i tidningen Allt om mat på 80-talet och kallades ”Karusellkakor”.

    • Kristina 11 februari, 2019 (11:21)

      Aha! Så roligt 🙂
      Tack Gunnar för den informationen
      Kristina

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.