Frasig, saftig och superenkel portionsäppelpaj!

Hemlagat i all ära, men ibland finns inte tiden till att sno ihop en hemkavlad smördeg eller en hemkokt vaniljkräm.

Tack och lov för hel och halvfabrikaten säger jag då.

Du kan få fram de mest underbara bakverk, som ingen har en aning om att du inte knåpat fram på egen hand.

Det gäller bara att vara lite smart och att dekorera lite extra 🙂

Den här äppelpajen eller kanske en liten appelstrudelwannabe är snabbgjort och jättegod!

Servera med extra vaniljsås med vispad grädde i, eller en kula äkta vaniljglass.

MUMS!

Köp hem:

1 paket djupfryst smördeg med 4 plattor i.

4 goda äpplen

1 citron

strösocker

vispgrädde ½ dl plus till garnering om du vill

1 liten påse mandelspån

kardemumma, kanel och vaniljpulver

1 ägg

Färdig vaniljsås på tetra

Du behöver också en muffinsplåt, eller fasta bullformar

img_6766

Lägg ut smördegsplattorna på mjölbeströdd bänk så de får tina i cirka 15 minuter

Sätt ugnen på 200 grader

img_6762   img_6763

Skala äpplena och skär dom i små bitar och lägg dem i en skål

img_6764   img_6765

Tillsätt ½ dl citronjuice, 4 msk strösocker och en liten påse mandelspån. Krydda upp med vanilj 1 krm, 1 tsk kanel och ½ tsk kardemumma.

img_6767

Kavla ut degplattorna till cirka 50 cm långa

img_6768   img_6769

Pensla dem med grädde

img_6770

Fördela äpplena på deglängderna och pensla kanterna med vatten

img_6771 img_6772

Rulla ihop till knyten och tryck ihop kanterna

img_6773

Dela knytena på mitten och sätt varje bit i muffinsplåten eller i en form

img_6775  img_6776

Häll några matskedar vaniljsås i pajerna.

img_6774

img_6777  img_6778

Pensla alltsammans med uppvispat ägg och grädda i 200 grader 25-35 minuter

img_6779

img_6780  img_6781

img_6783

Garnera med florsocker och servera med mer vaniljsås! 🙂

Lycka Till!

Kristina<3

 

 

 

 

 

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.