Smakrik brownietårta med pollyfluff

Min äldste sons sambo, min svärdotter, fyllde år igår.

Jag ville gratulera henne med en tårta.

Det var inte svårt, hon fullkomligt älskar brownies. Det är en galen förälskelse som kan få förödande effekter. Jag kan säga att den lokala bensinstationen har tjänat en del på denna förälskelse 😉

Så som ni förstår så var valet av kaka väldigt lätt.

Jag transformerade kakan till en tårta genom att garnera den med Pollyfluff, en annan favorit.

Den där fluffen är en häftig uppfinning.

Ta i stort sett vilket godis du vill, smält tillsammans med vispgrädde, låt vila till dagen efter i kyl och vispa sedan till ett fluff, suveränt! Så användbart.

Så varsågoda, här kommer receptet på en sagolik brownietårta!

IMG_5945   IMG_5939

Jag börjar med pollyfluffet. Jag bakade faktiskt kakan också dagen innan, det vinner den på.

En påse Polly smälter jag med 3 dl vispgrädde.

IMG_5940   IMG_5943

Det tar en liten stund innan det vita innanmätet i Polly har smält, men det gör det så småningom.

IMG_5942    IMG_5941

Hasselnötter och dajm hackas

IMG_5944

Chokladen smälter jag med smöret och nötterna blandas i.

IMG_5947

Ägg, socker och vaniljsocker vispas pösigt

IMG_5948

Blanda mjöl med bakpulver

IMG_5950

Vänd ner mjöl, och chokladblandningen och till sist den krossade dajmen.

IMG_5946

Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant. Smörj och bröa hela formen.

IMG_5951

Häll i smeten och grädda. Låt kakan vila över natten.

IMG_5953    IMG_5954

Vispa upp den kylda pollysmeten till ett fluff med elvisp

IMG_5955

Lägg kakan på ett fat och garnera efter behag 🙂

IMG_5956    IMG_5957

MUMS!;-)

 

 

 

Brownietårta med Pollyfluff

Förberedelse: 30 minuter + 1 dygn att vila
Gräddningstid: 15 minuter
Antal: 1 tårta 6-8 personer

Ingredienser:

  • 1 påse Polly 200 gram
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 dl hasselnötter
  • 1 dubbeldajm
  • 100 gram mörk choklad
  • 100 gram smör
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 dl vetemjöl
  • choklad och florsocker till garnering

Gör så här:

  1. Gör Pollyfluffet och gärna kakan dagen innan den skall serveras.
  2. Värm grädden till kokpunkten och lägg i Pollygodiset, rör tills det smält.
  3. Täck med plastfolie och ställ det i kylen över natten.
  4. Sätt ugnen på 200 grader
  5. Hacka nötterna och dajmen var och en för sig. Lägg ett papper i botten på en form med löstagbar kant och smörj och bröa hela formen
  6. Smält chokladen tillsammans med smöret i en kastrull på svag värme
  7. Blanda i de hackade nötterna
  8. Vispa ägg med strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt
  9. Blanda bakpulvret med vetemjölet och vänd ner det i äggsmeten
  10. Blanda varsamt ner chokladsmeten och tillsist den krossade dajmen
  11. Häll smeten i formen och grädda cirka 15 minuter, eller kortare om du vill ha en kladdig kaka
  12. Låt kakan kallna helt, gärna över natten
  13. Garnera med Pollyfluff, riven choklad och siktat florsocker

Man KAN inte sluta äta...

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.