Rabarberpaj med vanilj

Rabarberpaj är aldrig fel.

Så otroligt gott med en härligt fluffig och smakrik vaniljsås ( du behöver inte koka själv, jag ger dig tips hur du lyckas ändå!)

Oftast gör man en snabb smulpaj, det är inte fel.

Det här receptet ger dig snabbt och lätt en paj med både botten och smultäcke, utan att behöva kavla.

Smakrik saftig rabarber mellan knaprig vaniljmättad pajdeg… kan det bli bättre?

 

IMG_5053   IMG_5054  IMG_5052

Jag smälter smöret och låter det svalna. Blandar de torra ingredienserna i en bunke. Skär rabarbern i små bitar.

Den blandar jag i det avsvalnade smöret i de torra ingredienserna och blandar ihop till en pajdeg

IMG_5055

Hälften trycker jag ut i en stor pajform. Här en rund 28 cm i diameter.

IMG_5056

Blandar strösocker, rabarber och potatismjöl lägger det på pajdegen i formen

IMG_5057

Sedan smular jag över resten av degen och gräddar!

 

IMG_5058  IMG_5059  IMG_5060

Gott med vaniljsås eller glass.

När jag gör vaniljsås så tar jag en påse Marsan och blandar till vaniljsås, sen vispar jag 2 dl grädde fast och vänder ner i såsen, tillsätter sedan lite vaniljpulver för att höja både smak och utseende!

Lycka Till!

Kristina<3

 

Rabarberpaj med vanilj

Förberedelse: 20 minuter
Gräddningstid: 45-60 minuter
Antal: 6-8 personer

Ingredienser:

  • 250 gram smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 1½ dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 800 gram rabarber
  • 1½ dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader

  1. Smält smöret på låg värme och låt det kallna helt
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt det avsvalnade smöret
  3. Rör snabbt ihop till en pajdeg och tryck ut hälften i botten på en pajform
  4. Skär rabarbern i små bitar och blanda med socker och potatismjöl
  5. Lägg rabarbern i pajformen och smula över resten av degen
  6. Grädda i 45-60 minuter tills pajen fått fin färg och rabarbern känns genombakad.

Serveras med en krämig vaniljsås eller lättsmält vaniljglass :-)

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.