En enkel punschrulle blir snabbt till en lyxig påskbakelse :-)

Javisst är det väl så att så enkelt som möjligt i påsk är perfekt för oss som hellre är ute än inne i vårsolen.

Här har jag gjort en enkel punschrulle som med några enkla tillbehör blir en lyxig påskbakelse.

Att använda sig av det påskgodis som butikerna erbjuder är smart. Det finns massor med roligt godis som kan garnera dina påskbakverk. Allt är färgglatt och vårligt 🙂

Jag valde att dekorera min påskbakelse med vispad grädde chokladägg och punschpraliner. Lite kakao över och det är klart.

Välj och vraka, ta det som du tycker är fint!

Så först blir det en rulltårta fylld med en läcker punschkräm.

IMG_4232   IMG_4233

Jag börjar med krämen och vispar smör och florsocker poröst.

IMG_4234     IMG_4235

Tillsätter kakao, vaniljsocker, äggula och punsch.

IMG_4237   IMG_42364

Ägg vispas med socker och torra ingredienser och ett bakplåtspapper smörjs.

IMG_4238   IMG_4239

Lite riven blockchoklad läggs i botten på bakplåtspappret och smeten hälls på.

IMG_4240   IMG_4241

Vänd upp den färdiggräddade bottnen på ett sockrat papper.

IMG_4249   IMG_4250

Bred på den goda punschkrämen och rulla ihop tårtan. Låt den ligga kallt några timmar.

IMG_4256   IMG_4260

 

Förslag på servering!

Punschrulle

Förberedelse: 15 minuter
Gräddningstid: 5 minuter
Antal: 1 rulle

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ msk mjölk och 50 gram blockchoklad
  • Punschkräm:
  • 125 gram smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • ½ dl punsch

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 250 grader
  2. Vispa ägg och socker pösigt
  3. Blanda vetemjöl med bakpulver. Vänd ner det i smeten, tillsätt mjölk
  4. Riv blockchokladen och strö den på ett smörjt bakplåtspapper i en långpanna
  5. Bred ut smeten ovanpå chokladen och grädda i cirka 5 minuter
  6. Stjälp upp kakan på ett sockrat papper och låt den svalna under ett papper
  7. Rör smör och florsocker till fyllningen poröst
  8. Tillsätt kakao och vaniljsocker
  9. Rör ner äggula och tillsätt punsch
  10. Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop den.
  11. Låt kakan ligga kallt några timmar innan den ska skäras
  12. Vill du göra bakelser, så skär tårtan i tjocka bitar, ställ dem på högkant och garnera efter behag :-) Jag använde vispad grädde, choklad och nougatägg, punschpraliner och kakao

GLAD PÅSK!

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.