Morotsrulle med krämig fyllning, något för morotskakeälskaren :-)

En härligt kryddig och krämig morotsrulle.

En snabb variant för dig som är älskare av morotskaka med vaniljfrosting.

Botten är kryddad med kanel och ingefära och beströdd med crunchiga valnötter, kan det bli bättre?

Den här kakan gör du lätt inom en halvtimme, alltså perfekt när du känner dig lite stressad 😉

Den kan också göras som trevliga små bakelser, med lite apelsingrädde på toppen kanske.

IMG_3929IMG_3930

Riv morötter och hacka valnötterna

IMG_3927

Vispa socker och ägg vitt och pösigt

IMG_3928

Blanda mjöl, bakpulver och kryddor

IMG_3931

Blanda ner morötterna i äggsmeten…

IMG_3932

…vänd ner mjölblandningen

IMG_3933

Bred ut smeten på ett smörat bakplåtspapper i långpanna, strö över valnötterna

IMG_3935

Grädda

IMG_3937

Vänd upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och lägg över en fuktig handduk och låt den svalna helt

IMG_3936

Blanda fyllningen under tiden, vispa osten med sockret fast och fluffigt och tillsätt apelsinsaften

IMG_3938

Bred fyllningen över den kalla kakan…

IMG_3939

Rulla ihop kakan och låt den ligga kallt ett tag

IMG_3940IMG_3944IMG_3947 Mums, mums 🙂

Kristina <3

 

Morotsrulle med krämig fyllning

Förberedelse: 15 minuter
Gräddningstid: 5 minuter
Antal: 1 rulle

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 medelstor morot, 1 dl fin riven
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • ½ tsk ingefära
  • Fyllning:
  • 300 gram Philadephiaost
  • 2-3 dl florsocker (vill du ha sött eller mindre sött?)
  • 3 msk nypressad apelsinsaft
  • Utanpå:
  • strösocker
  • 1 dl finhackade valnötter

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 250 grader
  2. Lägg bakplåtspapper i en långpanna och smörj lätt
  3. Skala och finriv moroten
  4. Hacka valnötterna
  5. Vispa ägg och strösocker mycket pösigt
  6. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor
  7. Blanda ner morötterna i äggsmeten och vänd ner mjölblandningen
  8. Bred ut smeten på bakplåtspappret och strö över valnötterna
  9. Grädda i 5 minuter
  10. Strö strösocker på ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan på det när den är klar
  11. Dra bort pappret ovanpå och lägg över en lätt fuktad handduk så den ej torkar. Låt den kallna helt!
  12. Gör fyllningen genom att vispa osten fluffigt med florsockret. Smaksätt med apelsinsaften
  13. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop. Låt den ligga kallt ett tag!

Varför inte en liten bakelse med grädde på toppen ;-)

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.