Irishcoffee i kakform

Ja lika bra att säga det direkt att den här kakan är barnförbjuden, den innehåller lite alkohol. Alkoholen kan lätt  bytas ut mot någon god fruktsaft eller essens, eller bara låta bli, det blir nog så gott ändå!

Men, gillar du irishcoffee så kommer du att älska denna kaka. Mycket god som efterrätt, kanske med lite extra grädde på toppen och riven choklad!

Enkel att göra, tog mig 15 minuter:-)

IMG_3690

Lägg ett bakplåtspapper i ugnens långpanna och smörj det

IMG_3691

Vispa ägg och socker riktigt poröst

IMG_3692

Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och sikta det ner i äggsmeten

IMG_3694

Vänd ihop smeten

IMG_3695

Häll smeten i långpannan och grädda (det går fort!)

IMG_3696

Förbered under tiden ett sockrat bakplåtspapper

IMG_3697IMG_3698

Ta ut bottnen och vänd upp den på det sockrade pappret, låt kakan kallna helt.

IMG_3699

Vispa grädden fast tillsammans nescafet.

IMG_3701

Pensla whiskey på botten

IMG_3702

Bred på kaffegrädden och rulla ihop

IMG_3706IMG_3708IMG_3709 Smarrigt!

Ha en härlig helg!

Kristina<3

 

 

 

 

Irishcoffeerulle

Förberedelse: 15 minuter
Gräddningstid: 5 minuter
Antal: 1 rulle

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 2-3 dl vispgrädde
  • 4 msk florsocker
  • 3 tsk nescafé
  • 1½ msk whiskey, kan uteslutas eller ersättas med en god fruktsaft eller essens.
  • Utanpå:
  • Florsocker och kakao

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 250 grader
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och smörj det
  3. Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt
  4. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver i en bunke
  5. Sikta ner det i äggsmeten
  6. Vänd ihop det hela till en jämn och fluffig smet
  7. Häll smeten i långpannan och grädda snabbt, 5 minuter max!
  8. Förbered under tiden ett sockrat bakplåtspapper
  9. Vänd upp den färdiggräddade kakan på det sockrade bakplåtspappret
  10. Låt kakan kallna helt
  11. Vispa grädde tillsammans med nescafépulvret fast
  12. När kakan kallnat helt , pensla på wiskeyn och bred på kaffegrädden
  13. Rulla ihop kakan och låt den ligga kallt ett tag för att forma sig. Slå in den i plast.

Skär en tjockare bit, spritsa vispad grädde på och garnera med chokladkaffebönor! Mumsig efterrätt :-)

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.