Söndagsfikas Toblerone wannabe

Jag har i min ägo ett par riktigt bra isformar som kommer väl till pass så här kring jul när det är godisdags.

Faktum är att jag endast använder isformarna till detta ändamål.

Jag köpte dem för mycket länge sedan på det första och enda Tupperwareparty jag varit på, ett mycket bra köp när jag tillverkar mina ”Tobleronebitar”.

Jag vill ju åt den där trekantiga formen, och det får jag här 🙂

Jag kan avslöja att om vill du ha ett riktigt gott brödrecept nu till jul, så kommer det i slutet på veckan. Du får planera in två dagar om du vill baka det här brödet, men det är det värt!

Tillbaka till chokladkonfekten!

IMG_2937

Receptet är verkligen superenkelt, bara blanda ihop och kyla.

Om man strävar efter och vill ha blank choklad, då måste man temperera chokladen. Men mitt motto så här års är snabbt och enkelt 😉

 

 

IMG_2938

Här är det choklad, kokosfett och honung som smälts ihop.

Det är kokosfettet som ger den ytterst lilla isiga känslan och honungen ger den lilla segheten och goda sötman.

 

IMG_2939

finhackade nötter blandas i.

 

IMG_2940

Fyll formarna och kyl

 

IMG_2960

Så gott!

Har du inte trekantiga formar, så blir det precis lika gott i fyrkantiga!

Kristina<3

 

Söndagsfikas Toblerone wannabe

Förberedelse: 15 minuter
Antal: cirka 30 bitar

Ingredienser:

  • 125 gram mörk choklad
  • 125 gram ljus choklad
  • 25 gram kokosfett
  • 3 msk honung
  • 50 gram finhackade hasselnötter

Gör så här:

  1. Smält de båda chokladsorterna tillsammans med honung och kokosfett över ett vattenbad
  2. Tillsätt de finhackade nötterna
  3. Rör om och häll upp i formar
  4. Kyl

Kokosfett smälter redan vid 25 grader. Hantera chokladen med verktyg, ej med fingrarna, då blir det lätt avtryck.

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.