Luffaren på tröskeln

”Glöm inte bort att änglarna finns,

att dom är här för att se hur vi har det

att dom kan hjälpa oss fast dom inte syns,

glöm inte bort att änglarna finns.”

Refrängen på en utav mina favoritsånger.

Vilken tröst, att veta att vi hela tiden är omgiven av änglar, redo att hjälpa oss 🙂

Här är en historia berättad av prästen Roland:

” Som präst är jag ibland på ålderdomshemmet och håller andakt. Det är alltid efterlängtade besök både för mig och jag har förstått av de äldre att de också tycker så. Många fina samtal ges och ett hade jag med en äldre dam som berättade följande från sin barndom:

När jag var barn var vi mycket fattiga. Det var inte alltid vi kunde äta oss mätta utan gick nästan ständigt hungriga. En dag när vår mor ropade att maten var klar kom vi inrusande för att sätta oss till bords. Samtidigt knackade det på dörren. En luffare kom in och ställde sig avvaktande på vår tröskel. Det var flera luffare som gick mellan gårdarna och utförde olika sysslor. Sedan fick de en bit mat som belöning.

Den här mannen kände vi inte igen, han var inte från trakten. Han stod på tröskeln och bad om en bit mat, men det fanns inte mer som kunde mätta en mun till, så mamma fick neka honom. Då kände jag plötsligt hur jag inte var hungrig längre, en underlig känsla av mättnad spred sig i kroppen och jag bjöd luffaren min portion. Han satte sig genast vid bordet och åt glupskt. När han ätit färdigt sa han: Detta hem skall aldrig mer lida någon brist, i fortsättningen skall här alltid finnas gott om mat.

Det blev precis som luffaren sa. Vårt hem led aldrig mer någon brist på mat.”

Glöm inte bort att änglarna finns… 🙂

Kristina <3

(från Inger Waerns bo Änglar som gäster.)

ängel 1ängel 4

 

Inga kommentarer

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.