Ord till tröst

ängel 2

Från Boken ”Änglar som gäster” av Inger Waern.

” I påskveckan 2011 var jag inlagd på sjukhuset. Jag skulle bli opererad i lungan där det fanns två tumörer. Men så ville de göra en isotop-undersökning först. Då upptäcktes det att det intealls såg bra ut. Från min högra sida av tarmen hade sjukdomen hunnit sprida sig till magen.

Jag greps av omedelbar dödsångest och fast jag är kristen var jag rädd för att dö. Det är som i låten ”Alla vill till himlen, men ingen vill dö”. Doktorn skrev ut mediciner, för jag var helt orkeslös. Det ena jag orkade var att be för mitt liv.

En morgon när jag bäddade min säng hittade jag ett mannakorn med ett bibelord på. Jag hade sovit på den lilla lappen under natten utan att veta om det. Jag slog upp bibelordet som var från Andra Konungaboken 20:5. Där stod: ”…Jag har hört Din bön, jag har sett Dina tårar. Se, jag vill göra Dig frisk…”

Jag såg även för mitt inre en gyllene skrift på svart botten där det stod  ”Du ska inte dö”.

All min svåra dödsångest försvann och snart mötte jag människor som sa till mig ”Du ser så frisk ut.” 🙂

Jenni

Just idag betyder den här texten mycket för mig. En vän drabbades i förrgår av en mycket allvarlig sjukdom. Prognosen var igår kväll mycket dålig, livet hängde på en skör tråd.

Gud hör våra böner och ser våra tårar.

Idag nåddes vi av nyheten att vännen har gjort framsteg, livet ser ut att vända tillbaka.

Vår tacksamhet är stor, Gud sände en ängel till hälp.

Osynlig och helt omärkbar, ett mirakel, ett glädjebudskap från himlen.

Vi vet inte vad följderna blir, men vi vet att vi har det goda med oss, på vår sida, på vännens sida. Tacksamheten är stor.:-)

I Filipper brevet kapitel 4 vers 4 uppmanar Aposteln Paulus oss ”Gläd er alltid i Herren. Än en gång vill jag säga: gläd er”.

Nu är hon nog inte riktigt klok tänker ni…

Hur kan hon prata om glädje när sorg finns runt hörnet.

Ja, det är lite av Guds hemlighet. Jag tackar honom i livets ALLA situationer, för att jag VET att han alltid vill mitt bästa, HUR svårt det än ser ut att vara. Jag glädjer mig i den vetskapen. Han är alltid med mig, ”…om en jag vandrar i dödskuggans dal…” som kung David säger i Psaltarens psalm 23.

Gud Välsigner er och era nära och kära <3

Kristina<3

 

 

 

2 kommentarer

 • Inger 15 oktober, 2015 (10:30)

  Hej igen.
  Vad fint du skriver. Hoppas eran vän blir bättre.
  Bönerna gör en stark, viktigt att be varje dag.

  Bakade bröd igår, kavlade ut och skar längderna i trekanter. Det blev en lyckad bakning. Är känslig mot vetemjöl så jag använde havremjöl, havre kross, dinkelmjöl både fulkorn och siktat. Perfekt frukostbröd. Tack för receptet.
  Nu ska jag fortsätta plugga, hjärnsjukdomar. Har trots 53 års ålder börjat låsa på Lärcentrum, ska bli undersköterska när jag blir stor. 🌞

  Ha det gott.

  // Inger

  • Kristina 15 oktober, 2015 (14:11)

   Hej Inger!
   Tack!
   Så roligt att du fick användning av receptet 🙂
   Underbart att du läser till undersköterska! LYCKA TILL!
   Kristina

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.