Afrikatårta och en snilleblixt från ovan

Tårtor.

Som jag bävat inför denna uppgift. Det är inte min starka sida, tårtor och bakelser. Men jag hade skapat ett recept utifrån smakerna kokos, ananas, banan, granatäpple och lime. Smaker att minnas från min tid i Afrika 1976-77

Jag kämpade ganska mycket med min tårta under paradbaket. Misslyckades en del med mina kokosmandelbottnar men överlag var jag nöjd med min insats.

IMG_1591

Receptet på tårtan hittar du här.

Inför den tekniska utmaningen var jag väldigt nervös. Tårtor är ju inte min starka sida, nu kan vad som helst hända. Vi blev framkallade för att Johan skulle visa oss garnering på prinsesstårta, dessutom skulle vi göra en masipanfigur.

Jag höll på att bara ta av mig förklädet och gå iväg, sån panik fick jag. Marsipanfigur? Vad ska jag göra?

När jag tittade på bakduken och undrade vad som döljde sig därunder så tänkte jag att vi kanske ändå får en färdig tårtbotten.

Men icke då, här skulle en prinsesstårta göras från grunden minsann och dessutom skulle den varmvispas!

Paniken var total.

Hjärnan gick på högvarv, jag vände mig om mot Madeleine som stod bakom mig. Hon hade samma panik som jag. Jag utbrast: får väl göra ett långt rep, eller en orm…

Då slog det mig som en blixt från klar himmel: orm, träd, paradis, ormen i paradiset, naturligtvis:-)

Med nyvunna krafter satte jag igång. Det lyckades och det blev en perfekt tårta. Vilken lättnad!

IMG_1592Så  nu är jag vidare till nästa vecka då vi ska baka bröd! Det kan jag 😉

Ha en bra dag!

Kristina<3

 

 

 

2 kommentarer

  • Petra 3 oktober, 2015 (00:42)

    Superfin!! 👌🏼👍🏼😍

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.